Opis

Aplikacija E-ciklus je na voljo tako za pametne telefone in tablične računalnike, uporabljamo pa jo lahko tudi v klasični web obliki.

 • Koledar

  Koledar

  Domača stran aplikacije je mesečni koledar. Osrednja nformacija v koledarju je »nalepka«, iz katere lahko razberemo podrobne podatke o plodnosti. V koledarju najdemo tudi oznake v primeru, če je na določen dan zabeležen podatek o spolnem odnosu, zdravilu, ki ga je uporabnica zaužila, obisku pri svetovalki ali zdravniku ter opravljeni preiskavi. Ikona ure označuje opravilo, ki smo ga opravili ali nas še čaka.

 • Vnos podatkov

  Vnos podatkov

  Aplikacija omogoča vnos vseh ključnih podatkov za spremljanje ženskega ciklusa. Najpomembnejši je obrazec za vnos dnevnih opazovanje. Ker so ta opazovanja lahko zelo kompleksna (krvavitev, raztegljivost, konsistenca, barva, občutek in število opažanj sluzi, v določenih primerih še sprememba in bistvena podobnost), je obrazec oblikovan tako, da ženska vnese podatke čim hitreje. Vnašamo pa tudi druge podatke: spolni odnos, počutjem zdravila, dodatki, preiskave, testi.

 • Pregled ciklov

  Pregled ciklov

  Zelo pomemben del aplikacije je pregled ciklov. Za razliko od koledarja nam omogoča linearno vizualizacijo celotnega ciklusa, s pomočjo katere lahko lažje interpretiramoplodnost. Samo v pregledu ciklov je dostopen zapisa t.i. »kode sluzi«. V pregledu ciklov nam je v web različici omogočen dostop do celotnega arhiva ciklov.

 • Razširjeni pogled cikla

  Razširjeni pogled cikla

  Pregled ciklov ima tudi različico razširjenega pogleda, ki nam omogoča nekatere dodatne informacije, pomembne predvsem za svetovalko in zdravnika, denimo vizualizacija faze po vrhuncu ali izračun ciklusa sluzi. Razširjeni pogled cikla nam omogoča tabelarni pregled prav vseh vnesenih podatkov.

 • Nastavitve

  Nastavitve

  Aplikacija deluje na dveh nivojih: (1) osnovni nivo in (2) napredni nivo. Napredni nivo omogoča avtomatsko določanje »nalepke« in izračun plodnosti, medtem ko pri osnovnem nivoju uporabnica to določa sama (osnovni nivo je tako primeren za fazo učenja). Beleženje ciklusa se v poporodnem obdobju (do prve menstruacije) in v nosečnosti razlikuje od normalnega beleženja. Ženske, ki imajo zahtevne vzorce prepoznavanja sluzi, morajo beležiti in interpretirati dodatne znake. Vsa prilagajanja delovanja aplikacije nastavimo v nastavitvah.

 • Dokumentacija

  Dokumentacija

  E-ciklus v web obliki omogoča poleg zapisa podatkov ciklusa tudi hranjenje vse dokumentacije, ki nastane ob obisku svetovalke in zdravnika ali pri opravljanju preiskav (denimo folikumetrija, laparaskopija, histeroskopija, ultrazvok, HSG, hormonski test, spermiogram …). Pregledna dostopnost zelo olajša komunikacijo med uporabnico na eni ter svetovalko in zdravnikom na drugi strani.

 • Osebne prilagoditve

  Osebne prilagoditve

  Vsaka ženska se med svojim reprodukcijskim ciklusom sreča z različnimi situacijami, ki terjajo različne odzive in pristope. Lahko denimo želi zanositi ali ne, ima normalno dolge ali daljše cikluse, lahko po porodu polno doji, dodaja adaptirano mleko ali ne doji, lahko je nedavno prenehala uporabljati hormonsko kontracepcijo, lahko je v menopavzi ipd. Ženska lahko delovanje aplikacije prilagodi tem situacijam, aplikacija pa jo glede na vnesene podatke opozarja na morebitne posebnosti ali tveganja.

Evropski sklad iskreni.net Minisrtstvo za izobraževanje, znanost in šport